Glutenvrij Taartje
 
 

Limoncello kwark-mascarpone taart

Recept voor
een  24 cm taart / 2  van 15 cm


Dit recept is een gv variant op een recept uit de allerhande, een makkelijke go to wanneer er op korte termijn een gv taart nodig is.




Voor de bodem:

  • 200 gram gv koek glutenvrije digestive koekjes of variant
  • 50 gram amandel schaafsel
  • 90 gram  boter


Voor de kwak-mascarponelaag;

  • 8 blaadjes gelatine
  • 2  onbespoten citroenen
  • 250 mascarpone
  • 175  gram witte basterdsuiker
  • 500 gram kwark
  • 150 ml limoncello

 


Benodigdheden:
schaaltje

hakmolen
steelpannetje
mixer
taartvorm 24 cm / 2 van 15 cm

bakpapier
acetaatfolie of bakpapier
keukenweegschaal
maatbeker met schenktuit


Werkwijze;

Laat de gelatine weken in een schaaltje met koud water.

Doe de amandelschaafsel in een droge koekenpan en rooster ze lichtjes.

Vermaal de glutenvrije digestive koekjes in de hakmolen en voeg hier ook nog even de amandelschaafsel bij. Maak deze niet al te fijn.

Smelt de boter in de magnetron of steelpannetje en voeg bij de koekkruimels, meng goed.

Doe bakpapier op de bodem van de taartvorm en bekleed de randen met accetaatfolie of bakpapier. Stort de koekkruimel-boter mengsel in de vorm en druk goed aan op de bodem, maak glad met bv de achterkant van een lepel. Zet weg in de koelkast.


Rasp de citroenen, doe de rasp op een stukje aluminiumfolie, vouw dubbel en leg even in de vriezer. Snij de citroenen door de helft en pers ze uit. Doe het sap met de limoncello in een schoon steelpannetje en breng tegen de kook aan, knijp de gelatine uit en roer deze door de warme limoncello.


Doe de suiker met de mascarpone in de komen mix even goed los, voeg de kwark toe en mix tot een glad mengsel, haal ook evt mascarpone van de bodem los en vouw dit goed door.

Voeg de iets afgekoelde limoncello erdoor en mix nog even in laagste stand.

Stort het mengsel op de koekbodem en laat een aantal uur stevig worden in de koelkast. Na 3 a 4 uur kun je de taart uit de vorm halen, het folie verwijderen en de citroenrasp als decoratie erover strooien.


Geniet ervan!