voor de bodem:
Benodigdheden:
voor de kwarklaagjes:
voor de afwerking;
werkwijze:
Week de gelatine blaadjes in koud water, gebruik 3 bakjes hiervoor en verdeel 3 1/3 per bakje.
Hak in hakmolentje de koekjes fijn en voeg daarbij het gv havermeel en havermout.
Knip het acetaatfolie op maat en doe deze met wat olie aan het uiteinde in de bakringen.
Smelt de boter en voeg deze toe aan de koek en haver, mix met een vork en doe ca 25 gram per gebakje in een bakring met de folie, druk zeer goed aan. Zet even weg in de koelkast.
Doe de blauwe bessen met wat citroensap en een schepje suiker in een steelpan en breng tegen de kook aan. Pureer met een staafmixer tot sap.
Doe de mascarpone en de suiker in keukenmachine (of gebruik een handmixer) en klop even los. Voeg de kwark toe en mix nogmaals. Voor de eerste laag doe je 250 gram sap en 200 gram kwark-mascarpone mengsel in een maatbeker en roer dit goed door elkaar.
Haal de bakringen met bodems uit de koelkast en schenk in ieder 30 gram van het donkere eerste laagje. Zet even in de koelkast. Maak ondertussen de tweede laag klaar van 150 gram sap en 300 gram kwark-mascarpone mengsel. Roer weer goed door elkaar. Schenk 30 gram per gebakje voorzichtig op de iets gekoelde eerste laag. De laatste laag maak je met 50 gram sap en 400 gram kwark-mascarpone mengsel. Laat nu volledig opstijven in de koelkast. Na ca 3 uur kun je de gebakjes naar wens decoreren.
Geniet ervan!
sap | kwark-mascarpone mengsel |
250 gram | 200 gram |
150 gram | 300 gram |
50 gram | 400 gram |