Glutenvrij Taartje
 
 

bosbessen cheesecakes


recept voor
12 kleine 6 cm gebakjes


voor de bodem:

  • 165  gram gv Damhert haverkoeken chocolade
  • 70 gram gesmolten roomboter
  • 20 gram haver- of amandelmeel


voor de cheescakelaag:

  • 600 gram roomkaas
  • 150 gram kristalsuiker
  • 125 gram zure room
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 30 gram maizena
  • sap van 1 limoen
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 175 gram verse bosbessen


Benodigde materialen:

  • bakplaat met bakmatje
  • rondo ringen of cupcake-papiertjes


Verwarm de oven voor op 130 graden met een hittebestendig bakje met wat water.

Verkruimel de haverkoeken, voeg de haver- of het amandelmeel toe en smelt de roomboter.  Giet de gesmolten boter over de kruimels en meng goed door. Leg de ingevette rondoringen op de bakplaat met bakmat of gebruik cupcake-papiertjes. Schep een ruime eetlepel in iedere rondoring en druk dit goed aan met bv de bodem van een longdrinkglas of de achterkant van een lepel. Zet even weg in de koelkast.


Mix de roomkaas (ik gebruik Philadelphia) met de suiker los en voeg de zure room erbij. Doe één voor één de eieren en de eidooiers erbij en voeg de overige ingrediënten ook toe. Meng rustig door elkaar. Schenk het mengsel in de ringen helemaal tot de rand. Leg nog paar bosbessen bovenop en bak vervolgens 30 minuten in de oven.


Haal de cheesecakes uit de oven en laat ze afkoelen op het aanrecht met de ringen er nog om.

Na een uurtje kun je mbv het longdrinkglas de cheescakes voorzichtig uit de ringen schuiven.  Zet ze in de koelkast om verder af te koelen en op te stijven. (ca 2 uur of meer)


Geniet ervan!