Ingrediënten deeg;
Vulling;
Frosting;
1. Maak van de zoete aardappels puree door deze met olie in te smeren, in aluminiumfolie te verpakken en een uurtje in de oven op 200 °te poffen. Verwijder de schil, stamp tot puree en druk door een zeef.
2. Maak van de boter "beurre noisette" door deze te verwarmen in pan op laag vuur tot hij bruin is en nootachtig ruikt. Haal het wit weg en schenk de bruine boter in een schaaltje om af te koelen. Laat de beurre noisette afkoelen.
3. Doe de melk, gist, suiker, ei, zout, specerijen, 50 gram beurre noisette, bloem en de aardappelpuree in de kom van de mixer en kneed in 5 min. tot een soepel deeg.
4. Laat het deeg een uur rijzen in een ingevette kom afgedekt met plastic folie. Dit kan evt ook een hele nacht in de koelkast dan rijst het langzamer en ontwikkelt de smaak beter.
5. Maak de vulling. Hak de pecannoten en meng met de basterdsuiker, suiker , zout en kaneelpoeder.
6. Vet de taartvorm of de bakringen (7 cm) in met boter. Rol het deeg uit tot ca 30x40 en bestrijk met de rest van de beurre noisette. Verdeel de vulling over het deeg en rol het deeg op tot een lange pil.
7. Snij in stukken van 2 a 3 cm. en leg deze als een bloem in de taartvorm of de bakringen. Dek af en laat nog 45 min rijzen op een tochtvrije, warme plek.
8. Verwarm de oven voor op 180 °C en bak voor 25 minuten.
9. Roer de roomkaas met vanille en poedersuiker glad en voeg beetje melk toe. Bestrijk de Schnecken met het glazuur terwijl ze nog warm zijn.
Geniet ervan!