Glutenvrij Taartje
 
 

Amaretti koekjes 

Een gemakkelijk en

snel receptje




 

Ingrediënten deeg;

  • 2 eieren, je gebruikt alleen de eiwitten 
  • klein snufje zout
  • 200 gr  amandelmeel
  • 200 gr kristalsuiker
  • 1 tl. amandel-extract, of Amaretto of dr Oetker Aroma
  • ca 50 gr poedersuiker

 


Klop de eiwitten stijf met een heel klein snufje zout. Hiervoor gebruik ik de draadgarde van mijn keukenmachine. Wissel de garde daarna om voor de menghaak.

Voeg de kristalsuiker, het amandelmeel en het extract toe. Mocht je het amandel-extract niet voorhanden hebben kun je ook volstaan met de amandel aroma van bv Dr Oetker.

Meng of kneed tot een zacht deeg. Dit lijkt wat op spijs of marsepein.

Verwarm de oven op 175 graden.

Draai kleine balletjes van ca 10 gram. Ter vergelijking; dit is het formaat dat tussen een kleine knikker en grote knikker in zit.

Rol de balletjes door een bakje met poedersuiker en leg ze wat uit elkaar op een baklplaat met bakpapier.

Bak ze ca 17 minuten en laat ze daarna afkoelen.

De koekjes zijn een beetje stevig aan de buitenkant, maar zacht van binnen.


Geniet ervan!