12-4-2024;
Geen oranje tompoezen dit jaar
Vanwege gezondheidsredenen moet ik helaas afzien van het maken van de tompoezen dit jaar. Het wekelijkse bakwerk staat hierdoor ook al een tijd op een laag pitje, uiteraard hoop ik z.s.m. weer het bakken in volle sterkte te kunnen oppakken, maar voor nu maar even pas op de plaats. Mocht je iets bij de koffie willen voor Koningsdag, ik maak een aantal oranje koeken.
12-12-2-23;
Oudejaarsavond macarons
Speciaal voor oud en nieuw zijn er dit jaar glutenvrije en lactosevrije macarons in diverse smaken en opdrukken beschikbaar.
Te bestellen als assorti met smaken als framboos, vanille, bosbes, kaneel. en cappuccino (nog niet op de foto). Prijs per macaron met opdruk is €1,25 , zonder opdruk €1,-met een minimale bestelling van 8 macarons.
21-08-2023;
Nu ook macarons mogelijk met opdruk!
Macarons maken doe ik nog steeds met groot plezier en regelmaat. Naast de gewone macarons en de figuur macarons die ik inmiddels regelmatig maak, kan ik nu ook diverse opdrukken maken op de macarons. Hieronder een aantal test voorbeelden. De afbeeldingen worden gemaakt met behulp van airbrush en stencils.
Op dit moment heb ik de volgende stencils tot mijn beschikking;
|
|
|
Voor overige persoonlijke opdruk-wensen neem op tijd contact op voor overleg mbt de mogelijkheden.
18-06-2023;
Glutenvrije verjaardag
Dit jaar mijn 50ste verjaardag en dat moest gevierd! Een gezellig tuinfeestje met familie en vrienden met een supergoed en zorgeloos glutenvrij-buffet (4 van aanwezigen met coeliakie/ glutenvrij) aangeleverd door "Het BuffettenPaleis" met een tafel apart voor gluten houdende gerechten en met een glutenvrij toetjes buffet van mijzelf! De canapés voor bij de borrel werden verzorgd door restaurant "Wildschut" hier uit Heiloo, ook zij hadden een aparte glutenvrije schaal aangeleverd (helaas geen foto van gemaakt).
13-05-2023;
Ibiza markt in Waarland
Wat was het een groot succes! Nog erg onwennig, maar dol enthousiast stond ik met hulp van mijn lieve schoonzus op de markt in Waarland. Mijn eerste marktervaring en dus niet helemaal wetende wat te verwachten had ik al mijn vrije uren in de keuken gestaan om diverse lekkernijen te maken;
19 april 2022
Cursusdag macarons maken aan het Bakery Institute in Zaandam
Dinsdag een volle en leerzame dag gehad waarin we les kregen van Gerard Blauw in het maken, bakken en het vullen van verschillende soorten macarons. Ik vond het best even spannend zo in een nieuwe omgeving, overigens een prachtig pand, maar al snel gingen we aan de slag en lag de focus op het maken van de macarons en ja er ging een hele doos mee naar huis, dat vonden mijn collega's op school echt niet erg.